Leeg nest

Officieel heb je pas een leeg nest als je kinderen allemaal het huis uit zijn. In mijn geval is het nest dus niet ècht leeg, maar part-time leeg. Sinds gisteren is Valentijn namelijk naar school en dat is best gek. Tijdens zijn verjaardagsviering zat ik tussen Buurvrouw en Schoonmoeder en volgde ik hun conversatie over Het Huishouden. Na twee zinnen aangehoord te hebben moest ik met het schaamrood op mijn kaken toegeven dat ik in de categorie ‘waardeloze huisvrouw’ val. Ik lap de ramen niet wekelijks, neem niet dagelijks alle platte vlakken in huis af en was de gordijnen ook niet met grote regelmaat. Ik ben altijd heel blij als man, kinderen, gasten en logees naar volle tevredenheid gevoederd zijn, schone doch niet gestreken kleren dragen, mijn mailbox leeg is, het huis aardig is opgeruimd en ik geen doktersafspraken of schoolreisjes ben vergeten. Meer tijd heb ik gewoon niet. Of hád ik niet. Want vanaf vandaag kan ik mijn kinderloze uurtjes gebruiken om keukenkastjes uit te soppen en spinnen te vangen. Of toch die tweede studie kunstgeschiedenis na jaaaaren eindelijk afronden?

Reacties zijn momenteel niet toegestaan.