Huis(je)

Het idee was om een leuk kantoor te kopen voor in de tuin. Jurgen wordt bijkans GEK van alle ‘dynamiek’ in ons huis en werkt als hij tegen een deadline aan zit erg graag in de bibliotheek. Als het daar tenminste rustig is. Want ook de slaperige bieb is niet meer wat ie geweest is. Sinds de internetcomputer is verplaatst van het kantoor van een norse bibliothecaris en zich in aantal explosief vermenigvuldigd heeft, is het een ware pleisterplaats voor tieners geworden. Vandaar het idee van een tuinkantoor. Lekker idyllisch in het groen, met een open pui van waaruit je ver weg over de weilanden en maisvelden kijkt. Niet lang daarna vonden we een houten tuinkantoor. Na de eerste bezichtiging van het kantoor op zijn vorige plek kwamen we op het idee om er een gastenverblijf van te maken. Zes slaapplekken, een keuken, een lange tafel en een hoekbank… het zou allemaal passen…
De oorspronkelijke bestemming werd gerechtvaardigd: tenslotte zorgt wat handarbeid (lees: klussen) voor veel nieuwe inspiratie. De op het eerste gezicht overzichtelijke klus werd steeds groter. Tenslotte moest er ook fijne vloerverwarming komen. En een bedstee-achtige hoogslaper. En een grote veranda met een lange tafel en veel stoelen. En zo werd het idyllische tuinkantoor van bijna klaar huisje naar een Enorm Project voor een Huis voor Gasten oftewel suite 5. Aanvankelijk wilden we met Pasen (2011) open, maar toen de stress om op tijd te openen groter werd dan de ontspanning die we aanvankelijk voor ogen hadden was het tijd om de bouw te vertragen. Nu klussen we in rustig tempo door om een jaar later (pasen 2012) alsnog open te gaan. En daarna gaan we écht een tuinkantoor bouwen!

Reacties zijn momenteel niet toegestaan.