Inburgeren

hapjes

Tegenwoordig is het volstrekt normaal om een inburgeringscursus te volgen als je nieuw bent in Nederland. Hoewel wij ons ’slechts’ 148 kilometer hebben verplaatst in eigen land voelen wij ons ook nog iedere dag op ontdekkingsreis in het oosten. Het gaat dan vooral om van die kleine gebruiken waar wij niet bekend mee zijn. Hoe laat haal je je kind bijvoorbeeld op als het ergens gaat spelen? Wij dachten heel na├»ef dat een uur of zes prima was, maar hier is vier uur aardig gebruikelijk. Heel goed te begrijpen als je bedenkt dat het leven ’s morgens een stuk vroeger begint dan in de stad. Om vijf uur staat het warm eten op tafel en dan is zes uur ophalen ook wat onpraktisch… Verder is vrijwel iedereen lid van een (al dan niet actieve) buurtvereniging en vier je je verjaardag als vrouw apart met de buurvrouwen waarbij op gezette tijden nostalgische hapjes worden geserveerd waarbij ik nog steeds acuut wordt overvallen door jeugdsentiment -> gevulde eieren, verschillende soorten worst, augurken met een jasje van boterhamworst en natuurlijk kaas met afwisselend een zilverui en een partje ananas.

Reacties zijn momenteel niet toegestaan.