Nieuwe wortels

Sinds kort heb ik gevoel dat ik hier op mijn plek ben. Een droom hebben en verwezenlijken lijkt heel wat, maar alles wat zich eromheen afspeelt is minstens zo ingrijpend. De eerste weken en maanden heb ik intense heimwee gehad en me regelmatig afgevraagd of we er goed aan hadden gedaan om te verhuizen. En nu kan ik oprecht zeggen dat ik het hier fijn vind. We hebben leuke contacten in de buurt, de kinderen hebben vannacht voor het eerst met enorm veel plezier gelogeerd op de boerderij van onze overburen Joop en Jannie en ik heb intussen zo mijn adresjes voor lekker brood, onovertroffen truffelsalami, verse peultjes, huisgemaakte frambozenjam, scharreleitjes en hazelnoottaart.  Natuurlijk verlang ik nog regelmatig naar tom kha kai en andere Thaise geneugten, maar ik kan steeds beter uit de voeten met de lekkernijen die hier voorhanden zijn. Groot pluspunt is de provisiekelder onder het huis. Ik heb inmiddels een (troost)voorraad, tevens bedoeld als Pokon voor de nieuwe wortels.

1 Reactie op “Nieuwe wortels”

 1. Renée van der Vecht zegt:

  Beste Manon,

  Met bewondering heb ik via de site jullie inspanningen van het afgelopen jaar gevolgd. Ongelooflijk, wat hebben jullie veel werk verzet en wat is het mooi geworden. Mijn man en ik komen het graag eens met eigen ogen bewonderen.

  Overigens heb ik ook genoten van je weblog! Je zou zo in een blad een wekelijkse column kunnen schrijven!
  Het stukje over heimwee kan ik me zo goed voorstellen, ik zie de straat in Amsterdam zo voor me en dan denk ik aan Lutten….. Een grotere tegenstelling is er denk ik niet.

  Van mijn vader hoorde ik zojuist dat hij samen met zijn zus en zwager donderdag komt kijken. Ik ben heel benieuwd.

  Heel veel succes met jullie nieuwe leven!

  Hartelijke groet, Renée van der Vecht