Survival


Leven tussen verhuisdozen is een ware survival. Terwijl ik bij het inpakken dacht een volkomen logisch systeem te hanteren blijkt nu dat dat behoorlijk tegenvalt. Het zou dus handig zijn om alle dozen snel uit te pakken en een fijne vaste plek te geven.

De dagelijkse praktijk stuit op ’snel’ en ‘plek’. Tempo maken, in combinatie met een peuter en een kleuter om je heen, is ondoenlijk. Niet dat ze niet meehelpen, integendeel, ze houden erg van uitpakken. Alleen nemen ze dat wel heel letterlijk en is het gloednieuwe sisal tapijt op de overloop voor je het weet volledig besmeerd met kostbare rode lippenstift ‘met nog meer pigmenten voor extra lange kleurvastheid’. En dit terwijl je koortsachtig nadacht over een logische plek voor alle items uit de weinig benijdenswaardige doos ‘overig’. Dat brengt me op het tweede punt. Genoeg ruimte, maar nog geen kastjes/mandjes/rekjes etc. Onze uberpraktische Amsterdamse etage was voorzien van allerlei ruimtewinnende slimmigheden die ronduit belachelijk ogen in de zee van ruimte die we nu tot onze beschikking hebben.

Nieuwe kasten, manden en rekken dus. Aangezien wij altijd op zoek zijn naar iets moois/bijzonders/wat niemand heeft, duurt de aanschaf vele malen langer dan een IKEA-bezoek. Het ziet er dus naar uit dat we de komende tijd tussen de dozen leven. Op zich heeft het wel iets, iedere dag zoeken naar essentiele dingen.

Het is alleen te hopen dat mijn fietssleutel niet in de allerlaatste doos zit.

3 Reacties op “Survival”

 1. Elke & Bram zegt:

  Hey Jurgen, Manon, Dagmar en Tessel
  Van harte gefeliciteerd met jullie (officiƫle) verhuizing!

  En wat is er al veel gebeurd joh! Mooi hoor..
  Het bewijs dat we er al te lang niet meer zijn geweest.

  Heel veel succes tijdens de (officiƫle) opening volgende week.
  Heel veel succes, plezier en geluk in jullie huisje..

  Groeten uit Rotterdam.

 2. Diana zegt:

  Met bewondering en de overtuiging dat het jullie allemaal lukt, volg ik je weblog op de website. Heel veel succes met de opening alvast!

  Groetjes, Diana

 3. Wim en Henny Matel zegt:

  Hey Jurgen en Manon en kids

  Zo even weer gekeken op jullie mooie site, tjonge wat zijn de suite’s mooi geworden zeg. Ik hoop dat jullie je plek inmiddels gevonden hebben in het oosten!! en nogmaals wensen Wim en ik jullie heeeel veel succes. En Manon, succes nogmaals met het uitpakken van de dozen. En zeker met de “hulp”van je dochters. Nou de groeten maar weer en tot hoorn’ns/ziens.

  Groetjes Wim en Henny Matel.

  P.S. (Ook onze dochters vinden dat het heel mooi geworden is.
  succes!!!