Verhuisd!

weg uit amsterdam  verhuisd-website-002.jpg

Vandaag was de grote dag. Al maanden keken we uit naar de datum van vandaag: 24 februari. Massa’s mensen hebben we op de been gebracht: de ene opa en oma om een paar nachtjes op te passen op het nietsvermoedende kleine grut, de andere opa en oma als respectievelijk chef logistiek en manager trapverhuizing. Verder hebben we wat (schoon)broers, een zus en een handvol vrienden zo gek gekregen om dozenvol met zooi te versjouwen: van driehoog -grotendeels via een veel te smal trappenhuis- naar een uitgestrekt labyrint van lege kamers. Ook kregen we wat vreemd aandoende hulp: zo mochten we de veel te grote bolide van onze buren lenen: niet om dozen in te proppen maar om ruimte voor de deur vrij te houden om de verhuiswagen te kunnen parkeren.

De emoties die bij zo’n grote verhuizing kwamen kijken vielen best mee. De enige keer dat ik over de schreef ging was op het moment dat mijn fiets werd ingeladen. Dat stalen ros bleek, meer dan ik me tot dan toe realiseerde, mijn stadsleven te symboliseren. De klep van de verhuiswagen ging dicht en het voelde intens triest – alsof de deksel op een grafkist werd geschroefd. Nog wat namokkend reed ik achter de verhuiswagen aan en trof ik bij aankomst mijn brave fiets bij de voordeur. Startklaar om mij verder te vervoeren naar scholen, supermarkten, vriendinnen en peuterspeelzalen alsof er niets gebeurd is. Het is maar goed dat fietsen van staal worden gemaakt.

3 Reacties op “Verhuisd!”

 1. Barbara zegt:

  Lieve Menon en Jurgen,
  De verhuizing zit er op! Een hele mijlpaal, he? Wij, Martin, Barbara Fenna en Sarah wensen jullie heel veel geluk en liefde en plezier in jullie nieuwe droomhuis en in en hopen nog vaak langs te komen!

 2. Wim en Henny Matel zegt:

  Hoi Jurgen en Manon,

  Welkom in het oosten!!!! De verhuizing zit er op en de dozen kunnen weer worden uitgepakt. Wij hopen dat jullie je snel thuis zullen voelen aan de andere kant van het land. We wensen jullie heel veel geluk met jullie nieuwe uitdaging!!!!!
  We komen vast nog wel een keer kijken (als dat mag)

  groetjes Wim en Henny Matel

 3. maartje zegt:

  Hoi Manon,
  Via Bar had ik natuurlijk al gehoord van dit wilde plan.
  Heb net even op de site rond gekeken, ziet er allemaal prachtig uit!
  Heel veel succes de komende tijd!
  Liefs Maartje