Kinderparadijs

kinderparadijs

Soms zie je iets en wil je het gewoon hebben. Zoals Hetty Heyting in een TV-reclame tegen haar man gilt: ‘Ik WIL het-ik WIL het-ik WIL het!!!’. Zo ging het ook toen ik een veelkleurige tegelvloer zag in een tijdschrift. Niet veel later toog ik met manlief naar Emery et Cie in Antwerpen om de tegels in het echt te bekijken. Nog wat bezoekjes later (plus 1 extra om een dreigend tegeltekort op te lossen) stonden de dozen vol felbegeerde cementtegels in de garage van mijn ouders te wachten op hun nieuwe bestemming. En nu, maanden later, is het zover: de tegels liggen op hun plek!

Hun plek is de kinder- en gastenbadkamer. Jurgen had bedacht dat hij met opgroeiende dochters op een bepaald moment niet meer welkom is in de badkamer. Er gaat onvermijdelijk een tijd aanbreken dat ze zich urenlang opsluiten met make-up, haarspray en wat al niet meer. Geholpen door de zee aan ruimte op de bovenverdieping besloten we om twee badkamers te maken. Een voor onszelf en een voor logees en de kinderen. Vooralsnog laten we eerst de kinderbadkamer in orde maken. Komende week worden de kranen en toiletpot geinstalleerd. De tijd is bijna aangebroken om de seventies badkamer beneden vaarwel te zeggen.

Reacties zijn momenteel niet toegestaan.