Mozaiekperikelen (2)

Moziek

Achterkant van twee aansluitende mozaiekmatjes

Wat begon als een manier om iets onbereikbaars (schandalig dure Bisazza mozaiekpatronen) binnen bereik te krijgen (zelf patronen mozaieken) is uitgegroeid tot mijn dagelijks leven. Duizenden tegeltjes per dag. En ik vind het heerlijk! Onder je handen zie je de prachtigste patronen ontstaan en iedere keer droom ik al mozaiekend weg naar de badkamer die straks het geluk heeft om versierd te worden. Ik kan me levendig voostellen dat onze gasten alleen nog maar in suite 1 willen logeren vanwege de patronen in de doucheruimte.Vriendinnen – waarvan ik sommige al in geen eeuwen gezien heb – bieden zich met bossen tegelijk aan om hier een avondje te komen mozaieken. Eentje merkte laatst op dat het iets wegheeft van ouderwets handwerken. Rustig tegenover elkaar zitten terwijl je hoofd vol is met louter telpatronen. Het enige nadeel is dat nieuwtjes slechts mondjesmaat kunnen worden uitgewisseld. Met vriendin Hester heb ik laatst tot drie keer toe een matje moeten checken (dat duurt vrij lang) omdat we al kakelend de tel waren kwijtgeraakt.Maar toch is er die ZEN-factor. Door je te concentreren op het patroon verdwijnt al het andere naar de achtergrond en dat is een openbaring. Ik sluit dan ook niet uit dat ik doorga met mozaieken als de twee badkamers klaar zijn!

3 Reacties op “Mozaiekperikelen (2)”

 1. irma miedema zegt:

  Hallo Manon en Jurgen, ik was benieuwd naar jullie avontuur én naar een nieuwe mogelijkheid om eens lekker er uit te zijn. Nu, na foto’s en logboek, ben ik onder de indruk van zoveel energie en mooie keuzes. De luxueuze smaak van je literaire naamgenote (heb ik ook maar even opgezocht!)?
  We gaan zeker chez madame logeren! Voor nu heel veel succes, uithoudingsvermogen en plezier gewenst,
  Irma

 2. Dick Doornik zegt:

  Hallo Jürgen en Manon,
  Bedankt voor de gezellige middag. De website ziet er mooi uit en de foto’s en verhalen van jullie “Droom in het Oosten” zijn veelbelovend!
  Groetjes,
  Dick en Lia

 3. Hester zegt:

  Eindelijk kom ik toe aan het doornemen van je site! Wat zit ik te genieten zeg! Heerlijk om al jouw ontzettend leuk opgeschreven overpeinzingen door te vlooien! Ik heb lol!
  Hoewel het mozaieken alweer zo lang geleden lijkt… Vandaag naar consultatiebureau mnet Nikki bij jouw oude huis om de hoek. Ik geef toe dat de kater van het etentje van de avond ervoor mij parten speelde, maar ik werd er weer eens een keer intens triest van dat je hier niet meer woont. BOEH!
  Ik kom gauw jouw kant weer op.
  Liefs!
  Hester