Mozaiekperikelen

mozaiek.jpg bisazza.jpg
Huisvlijt en beoogd resultaat…

Ons huis telt straks zes badkamers. Vier in de gastenverblijven, een voor de kinderen en een voor onszelf. Het idee was (is) om alle badkamers verschillend in te richten. We konden dus he-le-maal los! Heel veel knipsels uit tijdschriften als VT Wonen en Eigen Huis verder ben ik eens gaan kijken in een badkamerwinkel. De zes droombadkamers bleken bijna meer te kosten dan het huis zelf. Maar, mijn ambitie werd er niet minder door. Bijzondere badkamers moeten het worden. Tadelakt en Bisazza mozaiek in Marcel Wanders-motieven waren dan niet haalbaar, een fatsoenlijk alternatief moet er komen. Het resultaat is dat ik in twee (gasten)badkamers zelf een mozaiek in een patroon ga maken. Een van de patronen is afkomstig van een oud stuk behang dat we in het woonhuis aantroffen. Het is in mozaiek omgezet door onze architect Daniel Leenders. Ik heb inmiddels 60.000 glasmozaiektegeltjes van 1×1 cm gekocht en die ga ik in patroon leggen. Hierbij gebruik ik een soort mal, waarin ik de tegeltjes leg. Vervolgens plak ik er een stuk genummerd bruin papier op en voila. Zo breng ik voorlopig de avonden door… Als voorproefje hierboven alvast een foto van de witte tegeltjes in de mal. De zwarte tegels worden morgen bezorgd en dan kan ik beginnen! Dappere Qi (zie foto’s van augustus) komt me dinsdag helpen.

2 Reacties op “Mozaiekperikelen”

  1. barbara zegt:

    60.000 mozaiektegeltjes… pfffff dat is nog een hele klus! Ik kom wel een avondje helpen!

  2. Angélique zegt:

    wauw, dat klinkt goed en ziet er al mooi uit! Jammer dat julie nog niet open zijn…wij staan te trappelen om volgend jaar te komen logeren en al jullie inspanningen te bewonderen.